VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika25/05/2020

DODIK: PROBLEM BI DA RIJEŠE ZATVARANjEM GRANICE ZA SRBE

 

BEOGRAD, 25. MAJA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je večeras da odluku Crne Gore da ostavi zatvorenim granice za Srbiju i Republiku Srpsku vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji.

 

"Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja riješe unutar same Crne Gore", rekao je Dodik za televiziju "Pink".

Dodik je naglasio da Crna Gora ovom odlukom pokazuje negativan odnos prema srpskoj zajednici i Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/, što može da govori samo o panici te vlasti, tog režima koji kalkuliše da mu se zatvaranjem granice olakšava rješavanje tog problema.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković najavio je da će Crna Gora u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, i da će prvo biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

On je na pitanja zašto prvih dana juna neće biti otvorene granice za građane BiH i Srbije, rekao da se otvaraju granice država koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i Crna Gora, te da će granice biti otvorene i za BiH i Srbiju kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika.