VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana28/06/2020

SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA ODBRAMBENO-OTADžBINSKOG RATA

 

ZVORNIK, 28. JUNA /SRNA/ - U zvorničkom naselju Šćemlija danas je služen parastos i položeno cvijeće na spomenik za 11 boraca koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Vojske Republike Srpske /VRS/.

 

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije Marinko Klještanović pojasnio je da su poginuli borci iz Šćemlije bili pripadnici Prve čete Sedmog bataljona Vojske Republike Srpske, jedinice koja je ratovala širom Republike Srpske.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Zvornik Lazar Ristić rekao je da na zvorničkom području ima više od 80 odsto mjesnih zajednica koje su izgradile spomenike poginulim borcima u znak trajnog sjećanja za njihov doprinos u stvaranju slobode i Republike Srpske.

"To je jedan od dokaza da je narod zvorničkog kraja želio slobodu i odazvao se dobrovoljno da brani svoju nejač i stvara svoju Republiku Srpsku u kojoj će se osjećati slobodno, ne ugrožavajući prava drugih", rekao je Ristić.

Mještanin Darko Hajduković rekao je da se ove godine prvi put služi parastos na mjestu gdje je izgrađane spomenik za 11 boraca, koji je restauriran uz pomoć gradske Boračke organizacija i Gradske uprave Zvornik.

Spomenik ima oblik orla raširenih krila, a tu se nalazi i česma sa vodom za piće.