VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija02/07/2020

SPREMNOST NA PROŠIRENjE SARADNjE

 

ISTOČNO SARAJEVO, 2. JULA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine Đi Pingom o kineskim projektima u Srpskoj kao što su izgradnja bolnice u Doboju, auto-put Banjaluka-Prijedor, te Doboj-Vukosavlje, kao i hidroelektrane Dabar.

 

Na sastanku, koji je održan i sjedištu Republike Srpske, bilo je riječi i o unapređenju saradnje između Republike Srpske i Kine u zdravstvu te je iskazana spremnost na proširenju saradnje na svim nivoima.

Dodik i Đi Ping saglasili su se da postoje dobri odnosi između BiH i Narodne Republike Kine koji se već duže vremena grade na međusobnom povjerenju, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ambasador Kine prenio je srpskom članu Predsjedništva BiH još jednom zahvalnost predsjednika Kine Si Đinpinga na podršci suverinitetu Kine po pitanju Hong Konga.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Kini i njenom predsjedniku na pomoći koju je ova država pružila Republici Srpskoj i BiH u borbi protiv pandemije virusa korona i solidarnosti koju su pokazali.