VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika07/07/2020

VUJIČIĆ: OČEKUJEMO UBJEDLJIVU POBJEDU ŠEŠLIJE ZA NAČELNIKA OPŠTINE

 

ISTOČNA ILIDžA, 7. JULA /SRNA/ - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić izjavio je da ta stranka zajedno sa koalicionim partnerima očekuje ubjedljivu pobjedu njihovog kandidata Nebojše Šešlije za načelnika ove opštine na predstojećim lokalnim izborima.

 

Vujičić je istakao da koalicioni kapacitet svih partija /DNS, Ujedinjena Srpska, SP, Socijalistička partija Srpske, NDP, Demos/ okupljenih oko Nebojše Šešlije jeste više od 6.500 glasova.

"Izašli smo sa jasnom vizijom i programom razvoja Istočne Ilidže i sa čovjekom koji ima kapacitet i snagu da iznese pobjedu u Istočnoj Ilidži i što je najvažnije, u četvorogodišnjem mandatnom periodu da napravi značajne promjene u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Vujičić.

On je napomenuo da je cilj da Istočna Ilidža postane lider u Istočnom Sarajevu, a ne da kao sada bude na začelju, kada su u pitanju opštine iz sastava tog grada.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Istočna Ilidža Biljana Ristić istakla je da su prepoznali priču da sa ovom koalicijom mogu da naprave prosperitetniju i bolju budućnost za mlade na području ove opštine, dodajući da ne želi da njena djeca idu sa prostora ove opštine, a Nebojša Šešlija je dobar kandidat i članovi DNS-a će mu pružiti podršku.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa Istočna Ilidža Darko LJuboje istakao je da zajednički kandidat za načelnika ima njihovu podršku, dodajući da je došlo vrijeme za promjene i da se u saradnji sa institucijama Vlade Republike Srpske napravi bolji ambijent za sve građane te opštine.

"Kandidat je kvalitetan, već dugo je u političkom životu i ima dosta radnog iskustva, tako da se nadamo pobjedi i boljim danima za opštinu Istočna Ilidža", istakao je LJuboje.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Istočna Ilidža Zoran Trapara napomenuo je da Šešlija kao direktor Bolnice "Srbija" uspješno vodi ovu zdravstvenu ustanovu, i koji će u budućnosti imati viziju da od ove lokalne zajednice napravi jednu od najrazvijenijih opština na ovoj regiji.

Danko Vasiljević je istakao da će Opštinski odbor Socijalističke partije Srpske Istočna Ilidža, njegovi članovi i simpatizeri u velikom broju podržati Šešliju, jer su svjesni da je on pravo rješenje za opštinu Istočna Ilidža, jer ima dovljono ljudskih i profesionalnih kapaciteta da uspješno vodi ovu lokalnu zajednicu sljedeće četiri godine na dobrobit svih građana.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Slobodan Pajić smatra da je potpisivanje koalicionog sporazuma samo nastavak dobre saradnje sa SNSD-om, a Nebojša Šešlija je najbolji izbor SNSD-a u ovoj opštini za načelnika.

"Mi socijalisti i Petar Đokić podržavamo izbor SNSD-a i mislim da ćemo još dugo godina trajati u koaliciji i riješavati zajedničke probleme", istakao je Pajić.

Svečanosti potpisivanja koalicionog sporazuma o podršci zajedičkom kandidatu za načelnika opštine Istočna Ilidža na lokalnim izborima prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Nenad Nešić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te visoki funkcioneri SNSD-a Radovan Višković, Zora Vidović, Staša Košarac, kao i načelnici opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i Pala Boško Jugović.