VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona09/07/2020

VEČERAS PRILIČAN SKOK BROJA ZARAŽENIH

 

BEOGRAD, 9. JULA /SRNA/ - Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ne ohrabruju podaci koji su stigli večeras, jer pokazuju priličan skok broja zaraženih virusom korona, te dodala da neće prezati od uvođenja restriktivnijih mjera, ako dosad preduzete ne budu dale rezultate.

 

Brnabićeva je izrazila očekivanje da će restriktivne mjere koje su danas donesene dati rezultate i doprinijeti smanjenju broja oboljelih narednih dana.

"Nama je potrebno da imamo konstantan pad nekoliko dana zaredom da bismo znali da smo na sigurnom. Borimo se, šta da radimo drugo? Ovo je borba svih nas zajedno", rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona je istakla da je uvođenje restriktivnijih mjera bilo neophodno i da se nada da će one za pet do 10 dana doprinijeti smanjenju broja zaraženih u Beogradu, gdje je situacija najkritičnija.

Brnabićeva je rekla da bi zabrana kretanja i policijski čas, bez ikakve sumnje, bili najefikasnija mjera i da se u martu i aprilu pokazalo da je za kratko vrijeme doprinijela tome da se smanji broj zaraženih.

Govoreći o protestima koji se održavaju i večeras u nekoliko gradova Srbije, ona je rekla da nije srećna što se ljudi okupljaju, jer svako okupljanje predstavlja rizik od prenošenja virusa korona, ali da je dobro dok god nose maske, poštuju mjere i dok su protesti mirni.

Ona očekuje da će i u nastavku večeri protesti ostati mirni i da se neće ponoviti slike iz prethodne dvije večeri.