VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika09/07/2020

MOSKVA KRITIKUJE LAŽNE VIJESTI O "RUSKOM TRAGU" U NEMIRIMA

 

MOSKVA, 9. JULA /SRNA/ - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocijenilo je kao lažne vijesti izvještaje o "ruskom tragu" u nemirima u Beogradu.

 

"Određeni mediji objavili su izvještaje o navodnom `ruskom tragu` iza nemira u Beogradu 7. i 8. jula. Očigledno je da autori lažnih vijesti pokušavaju da održe poznate stereotipe konspiracije svojih sponzora koji kao da u svemu vide `ruku Moskve", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe da ti "niskoprofilni mediji imaju samo jedan cilj, a to je da bace sjenku na rusko-srpsko partnerstvo.

U saopštenju se dodaje da se Moskva unaprijed raduje brzom okončanju nasilja, obnovi javnog reda i stabilnosti u prijateljskoj Srbiji i povratku političke diskusije o spornim pitanjima sa kojim se ta zemlja suočava.

Nešto ranije je i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio navode o "ruskom tragu" u organizaciji nereda u Srbiji.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da su u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u prethodne dvije večeri održani protesti u kojima je povrijeđeno više desetina građana i policajaca, zbog ranije najave uvođenja policijskog časa u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pojedine nevladine organizacije, uključujući Centar za evroatlantske studije /CEAS/, su u javnosti izašle sa stavom da se u neredima prepoznaje "ruski rukopis".