VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo10/07/2020

ĐURIĆ: VOKER DA ODGOVARA SA LIDERIMA TERORISTIČKE OVK

 

BEOGRAD, 10. JULA /SRNA/ - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije Marko Đurić izjavio je da je bivši šef verifikacione misije OEBS-a Vilijam Voker odgovoran za izazivanje rata na Kosovu i Metohiji i agresije na SR Juogoslaviju i da bi trebalo da odgovara zajedno sa liderima terorističke OVK.

 

"Voker je integralni deo takozvane OVK i jedan od idejnih inspiratora i kreatora rata na Kosovu i Metohiji. Kao takav, on je poslednja osoba koja bi o zločinima smela da govori, a među prvima kojia bi za zločine trebalo da odgovaraju", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Reagujući na izjavu Vokera, koji je rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić djelimično odgovoran za zločine na Kosovu, Đurić je istakao da je Voker "jedna od perjanica prljavog propagandnog rata protiv Srbije".

"Vilijam Voker, očigledno odobrovoljen albanskim narkodolarima, nastavio je da igra ulogu apologete terorističke OVK, i, gle čuda, još jednom osuo paljbu po Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću", ističe Đurić.

Prema njegovim riječima, "Vilijam Voker je zločinac i prirodno je što traži društvo sebi sličnih, ulizujući se komandantima OVK“.

"Nema te vojske isluženih špijuna koja će Srbiju i Vučića moći da pokoleba u borbi za pravedni cilj - a to je borba za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.