VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/07/2020

OTKAZAN 20. "EGZIT"

 

NOVI SAD, 13. JULA /SRNA/ - Jubilarni 20. "Egzit" festival otkazan je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, saopštili su organizatori.

 

"Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbednost svih učesnika Festivala na prvom mestu, obaveštavamo vas da obeležavanje 20 godina `Egzit` festivala definitivno neće biti održano od 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi", navode iz "Egzita".

"Egzit" tim dodaje da će do kraja jula objaviti datume za "Egzit" 2021, a uskoro će uslijediti i obavještenje u vezi sa refundacijom za sve koji ne žele da čuvaju ulaznicu za naredno festivalsko izdanje, kao i sve druge informacije od interesa.

"Egzit" festival je prije sedam dana u saopštenju iskazao protest protiv stigmatizacije manifestacija kao najopasnijeg segmenta društva.

"Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 odsto u odnosu na uobičajen broj posetilaca i sa primenom svih zdravstvenih mera, daleko su bezbedniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u tržnim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, te stoga odbijamo da budemo proglašavani za leglo zaraze u godini u kojoj se nismo ni održali", saopštio je "Egzit".