VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona15/07/2020

NEPRIMJERENO I OPASNO OBMANjIVANjE JAVNOSTI O JAVNOM ZDRAVSTVU

 

BANjALUKA, 15. JULA /SRNA/ - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra da je u doba pandemije novog virusa korona i svakodnevne borbe na suzbijanju širenja ovog virusa krajnje neprimjereno i opasno obmanjivanje javnosti, posebno kada je riječ o javnom zdravstvu.

 

Povodom dezinformacija u javnosti o navodnom "friziranju" zvaničnog izvještaja Komisije za nadzor i sprovođenje organizacionih, tehničkih, dijagnostičkih, terapeutskih, higijenskih i drugih mjera za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija, vezano za trenutnu epidemiološku situaciju pojave i širenja SARS-kov-2 u Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske oštro odbacuje ove insinuacije i upozorava javnost da je riječ o zlonamjernim tvrdnjama.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjećaju da su formirali ovu komisiju u Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina upravo s ciljem utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima je došlo do zaražavanja zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dosljednog sprovođenja mjera radi sprečavanja i suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva.

Članovi Komisije su odmah po izvršenom nadzoru potpisani izvještaj dostavili Ministarstvu, dodaje se u saopštenju resornog Ministarstva.

Vlada Republike Srpske razriješila je Milicu Lovrić funkcije vršioca dužnosti direktora Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini, a na tu poziciju imenovala Zlatka Maksimovića, rečeno je ranije Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske.