VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija06/08/2020

PERIĆ: UGLJEVIK JE JEDNA OD NAJRAZVIJENIH OPŠTINA U SRPSKOJ

 

UGLJEVIK, 6. AVGUSTA /SRNA/ - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je danas da je Ugljevik jedna od najrazvijenijih opština u Srpskoj i da će opština nastaviti da pomaže privrednike.

 

Govoreći o stanju privrede na području ove opštine, Perić je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta rekao da na području opštine Ugljevik radi više od 3.800 radnika.

"Imamo jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti, i u skladu sa pravilnikom uručićemo pomoć privrednim subjektima koji su pretrpjeli štetu izazvanu virusom korona, takođe ćemo nastaviti da dajemo podsticaje preduzećima i privredi, posebno za otvaranje novih radnih mjesta“, rekao je Perić.

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su danas odluku o procjeni ugroženosti od elementarnih i drugih nesreća opštine Ugljevik.

Član bezbjednosno-istraživačkog centra iz Banjaluke Radislav Jovičić predočio je plan zaštite od požara i procjene ugroženosti od elementarnih i drugih nesreća.

"Plan je urađen po evropskim standardima u okviru projekta `EU za bolju civilnu zaštitu-izgradnja kapaciteta i priprema BiH za Mehanizam civilne zaštite EU`", rekao je Jovičić.

Na današnjoj redovnoj sjednici usvojen je izvještaj o realizaciji Programa rada Skupštine opštine za prvo polugodište 2020 godine.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić ocijenio je stabilnim rad skupštine.

"Skupština Ugljevik ulazi u završetak rada onako kako je i počela u ovom mandatu, u kojoj i vladajuće stranke i opozicija u većini tačaka dnevnog reda budu jednoglasne", rekao je Simić.

Odbornici su uvojili šestomjesečne izvještaje za tekuću godinu o radu opštinskih inspektora i komunalne policije, tržišnog inspektora, urbanističko-građevinskog inspektora, inspektora za rad, inspektora za hranu i zdravstvenu zaštitu i prihvatili informacije o stanju bezbjednosti na području Policijske stanice Ugljevik i stanju prava korisnika boračko-invalidske zaštite.

Usvojen je i plan zimske službe 2020-2021. godina.