VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona06/08/2020

PRODUŽENE MJERE, POLICIJA I INSPEKCIJA DA POJAČAJU RAD NA TERENU

 

SARAJEVO, 6. AVGUSTA /SRNA/ - Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH /FBiH/ produžio je za još 14 dana sve ranije donijete mjere za borbu protiv širenja virusa korona, a ukoliko bude potrebno, one se mogu mijenjati u skladu sa situacijom, rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

 

Na konferenciji za novinare Kriznog štaba, Čerkez je apelovao na sve institucije i građane da se pridržavaju donijetih mjera, ističući da je krajnje vrijeme za korekciju.

Čerkez je rekao da neće biti ponovnog zatvaranja, jer to ekonomija ne bi izdržala, i da je neophodno da policija i inspekcija na terenu pojačaju nadzor nad implementacijom propisanih mjera.

"Ovo nije pitanje samo zdravstva, već pitanje zajedničkog djelovanja sa stanovništvom i drugim institucijama", naglasio je Čerkez.

Prema njegovim riječima, mjere koje su trenutno na snazi u FBiH efikasne su i kvalitetne.

"Moram reći da je stanje kakvo je danas je teško, ali još kontrolisano", rekao je Čerkez i upozorio da nepoštovanje mjera vodi do velikog broja zaraženih.

On je dodao da će sutra, na poziv federalnog premijera Fadila Novalića, biti održan sastanak predstavnika Federalne uprave policije, Uprave za inspekcijiske poslove FBiH i Kriznog štaba.