VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana06/08/2020

DODIJELJENI PODSTICAJI POSTIGLI EFEKTE

 

BANjALUKA, 6. AVGUSTA /SRNA/ - Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske dodijelilo je prošle godine podsticaje za 38 privrednih subjekata u iznosu od 1.363.260 KM, čime je podržana realizacija malih investicionih projekata ukupne vrijednosti 15.260.935 KM, koji se odnose na nabavku savremenih tehnologija i opreme.

 

U informaciji o utrošku i efektima dodijeljenih sredstava podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, koju je danas usvojila Vlada Srpske, navodi se da su najznačajni efekti dodjele podsticaja rast prihoda i broja zaposlenih.

Ostvaren je ukupan rast prihoda za 8,94 odsto, rast prihoda od prodaje učinaka za 7,5 odsto, prihoda od prodaje učinaka na inostranom tržištu za 8,7 odsto i povećanje zaposlenih radnika za 4,45 odsto ili za 368 radnika.

Resorno Ministarstvo je dodijelilo ove podsticaje po Javnom pozivu za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

"Analiza finansijskih pokazatelja poslovanja korisnika podsticaja ukazuje na pozitivna kretanja, zbog čega smatramo da su dodijeljeni podsticaji postigli odgovarajuće efekte i opravdali očekivane rezultate", ističe se u saopštenju.