VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo12/08/2020

UBIJENA SRPSKA DJECA - ŽRTVA IDEOLOGIJE MRŽNjE PREMA ČITAVOM NARODU

 

BEOGRAD, 12. AVGUSTA /SRNA/ - Srpska djeca ranjena i ubijena na kupanju na rijeci Bistrici na Kosovu i Metohiji 13. avgusta 2003. godine pala su kao žrtva ideologije mržnje prema čitavom jednom narodu, njegovoj kulturi i trajanju, koja do danas nije napuštena i ima brojne političke sponzore u Prištini, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet Marko Đurić.

 

On je povodom 17 godina od nekažnjenog zločina nad srpskom djecom na rijeci Bistrici, koje se navršavaju sutra, poručio da čitava Srbija saučestvuje u bolu žitelja Goraždevca, na čiju djecu su teroristi kukakvički otvorili vatru usmrtivši Panteliju Dakića /12/ i Ivana Jovovića /19/, i teško ranili Marka Bogićevića /12/, Draganu Srbljak /13/, Bogdana Bukumirića /14/ i Đorđa Ugrenovića /20/.

"Ova tužna godišnjica je i povod da se još jednom sa negodovanjem setimo neuspeha međunarodnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji, koje nije rasvetlilo nijedan od zločina počinjenih nad srpskim stanovništvom nakon 2000. godine", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je, zatvaranjem istrage o stradanju srpske djece i mučeništvu mnogih drugih Srba na Kosovu i Metohiji, učinjen grijeh protiv čovječnosti, a demokratski svijet je kapitulirao pred ideologijama mržnje i terorizmom.

Đurić je poručio da će stradanje srpske djece na Bistrici ostati kao vječno upozorenje zapisano "u velikoj i prepunoj knjizi srpskih stradanja na Kosovu i Metohiji", a da će država Srbija nastaviti da pomaže Srbima u Goraždevcu kako bi se srpsko ime nastavilo da čuje tamo "gde se u kontinuitetu čulo vekovima".

Dječaci Pantelija Dakić /12/ i Ivan Jovović /19/, ubijeni su, a još četvoro djece je ranjeno 13. avgusta 2003. godine prilikom kupanja na rijeci Bistrici kod Goraždevca, kada su na njih nepoznate osobe pucale iz automatskog oružja.

Za ovaj zločin nije odgovarao niko.