VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/08/2020

POČEO SASTANAK SA RUKOVODSTVOM MESNE INDUSTRIJE "ZP-KOMERC"

 

BIJELJINA, 13. AVGUSTA /SRNA/ - U Vršanima kod Bijeljine u toku je sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa direktorom Mesne industrije "ZP-komerc" LJubišom Rosićem i užim rukovodstvom ove firme.

 

Sastanku prisustvuju i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, te poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljko Ćorić.

Jedna je od važnijih tema o kojoj će biti razgovarano jeste interventni otkup tovnih junadi i tovnih svinja za koji je Vlada Srpske obezbijedila tri miliona KM, za otkup 6.000 tovnih junadi i 10.000 tovnih svinja kako bi olakšala prerađivačkim kapacitetima Srpske u vrijeme pandemije virusa korona i posljedica koje je donijela privredi, ali i poljoprivrednim proizvođačima.

Ovom sastanku prethodio je razgovor rukovodstva "ZP-komerca" sa Ćorićem, pomoćnikom ministra poljoprivrede Srpske Zoranom Maletićem, gradonačelnikom Mićićem i gradskim menadžerom Predragom Jovićem.

Premijer Višković će, zajedno sa ministrom Pašalićem, nakon sastanka obići proizvodne pogone Mesne industrije, a potom dati i izjavu za novinare ispred zgrade "ZP-komerca" u Vršanima.

Premijer Srpske će u 11.00 časova u Donjem Magnojeviću, kod Bijeljine, posjetiti farmu poljoprivrednog proizvođača Slobodana Petrića.

Petrić, koji je uzgajivač tovnih svinja, godišnje utovi oko 2.000 ovakvih svinja.

Višković i Pašalić će tokom posjete Bijeljini razgovarati i sa direktorom Prehrambene industrije "Sava Semberija" Stevom Filipovićem i njegovim saradnicima.

Izjave za novinare planirane su ispred zgrade Prehrambene industrije "Sava Semberija", a potom će premijer Srpske i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posjetiti poljoprivredno gazdinstvo Mladena Mitrovića u Donjem Crnjelovu.