VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/08/2020

ZLOČINI NAD SRBIMA SE NE KAŽNjAVAJU

 

PRIŠTINA, 13. AVGUSTA /SRNA/ - Nekažnjenim zločinom na rijeci Bistrici u Goraždevcu na današnji dan 2003. godine nanesen je strašan udarac opstanku Srba u Metohiji, od koga se do danas srpski narod nije oporavio, saopšteno je iz Srpske liste.

 

Povodom 17 godina od zločina u kome su ubijeni Panto Dakić /12/ i Ivan Jovović /19/, a četvoro djece teško ranjeno, iz Srpske liste su naglasili da je to "mrlja na licu prištinskih institucija i međunarodne zajednice".

Ubistvom i ranjavanjem srpskih dječaka i djevojčica na rijeci Bistrici bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih, a posebno nakon odluke Euleksa da zatvori istragu, Srbima u Goraždevcu, ali i na cijelom Kosovu i Metohiji, poslali su jasnu poruku da se zločini nad Srbima ne kažnjavaju i da suze i bol srpskih majki ne vrijede kao nekih drugih, ističe se u saopštenju.

"Ovaj dan je i dalje otvorena rana na duši porodica stradalih, ali i svakog od nas koji živimo na ovim prostorima u nadi da će zločinci odgovarati i da se ovakva zlodela nikada nikome više neće ponoviti", poručili su iz Srpske liste.

U Crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu kod Peći danas je služen parastos, a kod spomenika dvanaestogodišnjem Panteliji Dakiću i devetnaestogodišnjem Ivanu Jovoviću položeno je cvijeće i prislužene svijeće povodom 17 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpskih omladinaca na rijeci Bistrici u ovom najvećem srpskom selu u Metohijskoj kotlini.

Na rijeci Bistrici u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine nepoznati napadači iz automatskog oružja pokosili su srpsku djecu na improvizovanom kupalištu, udaljenom 300 metara od centra ovog srpskog sela u opštini Peć na Kosovu i Metohiji.