VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/09/2020

ČESTITKA BEČIĆU NA IZBORU ZA PREDSJEDNIKA CRNOGORSKOG PARLAMENTA

 

BANjALUKA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću izbor za predsjednika crnogorske Skupštine, uz želju da uspješno vodi parlament, u interesu države, zaštite njenog suvereniteta i integriteta, a na dobrobit svih građana čijom demokratskom voljom je izabran.

 

"Građanima Crne Gore čestitam uspješno sprovedene izbore i odlučnost koju su pokazali, izašavši u velikom procentu, čime su iskazali nesumnjiv demokratski kapacitet i izabrali vlast koja će služiti njihovom interesu", navodi se u Čubrilovićevoj čestitki Bečiću, koji je i lideru koalicije "Mir je naša nacija".

Čubrilović je izrazio uvjerenje da će Skupština Crne Gore, sa novim rukovodstvom, i Narodna skupština Republike Srpske unaprijediti međuparlamentarnu saradnju i posvetiti se jačanju dobrosusjedskih odnosa i tradicionalnih veza, u svim oblastima života, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Poštovani predsjedniče Bečiću, još jednom Vama i svim izabranim narodnim poslanicima Skupštine Crne Gore želim konstruktivan i uspješan rad na donošenju novih zakona koji će biti u interesu i po volji građana Crne Gore", istakao je Čubrilović.

Aleksa Bečić, lider jedne od tri opozicione koalicije koje su pobijedile na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta, izabran je danas na konstitutivnoj sjednici novog skupštinskog saziva za predsjednika Skupštine Crne Gore.