VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana23/09/2020

TUBIN: POBOLJŠATI RAD POLICIJE S CILJEM ZAŠTITE GRAĐANA NA INTERNETU

 

BANjALUKA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Poslanik SDS-a Milan Tubin smatra da bi MUP Republike Srpske trebalo da poboljša rada u oblasti otkrivanja visokotehnološkog kriminaliteta s ciljem zaštite građana na internetu.

 

Tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o izvještaju o radu MUP-a Srpske za prošlu godinu, Tubin je za primjer naveo da se slučaj iz ove vrste kriminaliteta desio u Prijedoru iz kojeg on dolazi, ali da nadležni inspektor nije preduzeo ništa konkretno da bude riješen.

Davor Šešić iz SDS-a ukazao je na pojavu u praksi da MUP Republike Srpske uradi svoj dio posla u dokumentovanju izvršenja krivičnog djela, ali da tužilaštvo ne uradi svoj dio.

"Zbog toga imamo veliki dio povratnika u izvršenju krivičnog djela maloljetničke delinkvencije", rekao je Šešić.

Poslanik PDP-a Gordana Vidović rekla je da u MUP-u Republike Srpske ima časnih policajaca, ali i onih koji to nisu i da se tome mora stati u kraj.

"Postoje slučajevi u kojima su policajci umiješani u izvršenje krivičnog djela, i to je ozbiljan problem koji se mora rješavati", napomenula je Vidovićeva.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović smatra da je "neprihvatljivo da još nije rasvijetljeno ubistvo Davida Dragičevića u Banjaluci" i da je istraga još u toku.

"Svako ko počini bilo koje krivično djelo mora za to odgovarati, ali niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke", poručio je Vukanović. /nastaviće se/mis/boj/vj