VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija02/12/2020

RAZGOVARANO O NOVOM ARANŽMANU

 

SARAJEVO, 2. DECEMBRA /SRNA/ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa novoimenovanim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Polom Hilbersom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te o novom aranžmanu sa ovom finansijskom institucijom.

 

Tokom razgovora putem video-linka, Tegeltija je ukazao na značaj nastavka saradnje sa ovom finansijskom institucijom kroz realizaciju novog aranžmana koji će biti od velike pomoći za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

On je upoznao Hilbersa o opredjeljenju svih nivoa vlasti u BiH za nastavak sprovođenja reformskih mjera čiji je cilj očuvanje radnih mjesta, unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta, te privlačenje stranih i domaćih investicija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je posebno istakao potrebu zajedničkog i koordinisanog djelovanja u prevazilaženju postpandemijskih izazova, kojima su najviše izloženi zdravstveni i realni sektor.

Na sastanku su učestvovali i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.