VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura16/01/2021

DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA FOTOGRAFA DRAGANA ĐUKIĆA

 

BIJELJINA, 16. JANUARA /SRNA/ - U ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić" večeras će biti otvorena druga samostalna izložba mladog fotografa iz Ugljevika Dragana Đukića pod nazivom "Ženski portret u prirodi", koja je i humanitarnog karaktera.

 

U podnaslovu izložbe je i akcija "Podržimo djetinjstvo", koju organizuju Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice" u Republici Srpskoj i Udruženje žena "Rudar" Ugljevik s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu medicinske opreme za neonatološko odjeljenje Univerzitetske bolnice u Foči.

"Akciju organizujemo zajednički", rekao je Đukić Srni i dodao da će ljubitelji fotografije imati priliku da u narednih 20 dana učestvuju u akciji i posjete izložbu.

Planirano je da večeras, u 18.00 časova, ispred Centra za kulturu bude postavljena kutija za prikupljanje novca za nabavku opreme za bolnicu u Foči.

Glavni motiv izložbe je žena predstavljena u punoj veličini ili je fotografisana bista žene u prirodnom okruženju, a drugi motiv Đukićevih fotografija jeste priroda koja pojačava ukupan estetski doživljaj.