VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet16/01/2021

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA, DESETINE ISPOD RUŠEVINA

 

DžAKARTA, 16. JANUARA /SRNA/ - Spasioci pokušavaju da pronađu preživjele nakon što je snažan zemljotres na ostrvu Sulavezi u Indoneziji usmrtio desetine ljudi, dok ih je više stotina povrijeđeno, a veliki broj je zarobljen ispod ruševina zgrada.

 

Najmanje 45 ljudi poginulo u zemljotresu magnitude 6,2 stepena Rihterove skale koji je juče pogodio ostrvo, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Spasilačke i operacije potrage nastavljene su i tokom noći kada je izvučeno više desetina tijela ispod ruševina u gradu Mamudžu, u provinciji Zapadni Sulavezi.

U ovom gradu od oko 110.000 stanovnika jedna bolnica je potpuno sravnjenja sa zemljom, a tržni centar je u ruševinama.

Avioni i čamci krcati hranom i ostalim hitnim potrepštinama pristižu dok su hiljade ljudi, koji su ostali bez krova nad glavom, pohrlili u improvizovana skloništa.

"Potrebno nam je više opreme za spasilačke napore", rekao je Ali Rahman, šef lokalne agencije za katastrofe, te dodao da je sada fofus na potrazi za preživjelima, prenio je AFP.

Vlasti nisu dale podatak o broju stanovnika koji bi i dalje mogli biti zarobljeni pod ruševinama, uključujući bolnicu koja se srušila sa više desetina pacijenata i osoblja.

Vlasti su danas saopštile da su izvukle osam tijela ispod zgrade, dok je pet članova osmočlane porodice pronađeno mrtvo u ruševinama njihove kuće.