VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana29/07/2021

ZA DVA DANA 610 POTPISA

 

BRATUNAC, 29. JULA /SRNA/ - Za dva dana na štandu na Trgu Miloš Obilić u Bratuncu 610 osoba potpisalo je peticiju protiv odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune u Krivičnom zakonu BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", rekao je Srni član tima za potpisivanje peticije Mihailo Pejić.

 

On je dodao da je interesovanje za peticiju veliko, da je danas nastavljeno prikupljanje potpisa i da će trajati još nekoliko dana sve dok bude zainteresovanih da na ovaj način izraze stav o neustavno nametnutoj odluci.

"Ovo je oblik borbe za spas demokratije, poštovanje ljudskih prava i zakonitost rada, a protiv totalitarnog nametanja odluka i vladavine sile“, poručio je Pejić.

Incko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su u ponedjeljak, 26. jula, na sastanku u Banjaluci svako nametanje na nivou BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Tom peticijom se izražava stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.