VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija24/09/2021

AERODROM U TREBINjU - STRATEŠKI PROJEKAT ZA SRPSKU

 

BANjALUKA, 24. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo trenutnim pripremama za izgradnju aerodroma u Trebinju, ističući da je riječ o strateškom projektu za Srpsku.

 

Tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima više institucija i javnih preduzeća o pripremama za izgradnju budućeg aerodroma, Višković je istakao da od svih nadležnih očekuje maksimalno angažovanje kako bi se pripreme za izgradnju odvijale u skladu sa planiranom dinamikom.

Na sastanku su razmotrene aktivnosti na identifikovanju i pripremi neophodnih infrastrukturnih zahvata u okviru tekuće izrade nacrta zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Prema informacijama, koje su predstavnici resornih institucija iznijeli na sastanku, očekuje se da će finalni tekst nacrta zoning plana biti završen tokom oktobra, s tim da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti izrađena u prvom kvartalu iduće godine, nakon čega bi se moglo pristupiti izvođenju radova na terenu.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku o prenosu prava i odgovornosti za izgradnju i upravljanje budućim aerodromom na privredno društvo "Aerodrom Trebinje".

Sastanku su prisustvovali predstavnici privrednog društva "Aerodrom Trebinje", Ministarstva saobraćaja i veza, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Instituta za građevinarstvo i ekologiju, Geodetske uprave, "Puteva Republike Srpske", kao i više javnih preduzeća i institucija, uključenih u pripremu ovog projekta.