VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet18/01/2022

VOLODIN: ALIJANSA ŽELI DA OKUPIRA UKRAJINU

 

MOSKVA, 18. JANUARA /SRNA/ - Spekulacije u vezi sa navodnim planovima Moskve da izvrši invaziju na Ukrajinu dio su kampanje informisanja u korist napredovanja NATO-a ka Ukrajini, izjavio je predsjedavajući ruskoj Državnoj dumi Vjačeslav Volodin.

 

"Sve ovo može da se smatra kampanjom informacija u vezi sa napredovanjem NATO-a ka Ukrajini. Savjetnici i instruktori Alijanse su već tamo i sada razmišljaju o tome kako da opravdaju razmještanje snaga. Drugim riječima, NATO želi da okupira Ukrajinu", rekao je Volodin.

Prema njegovim riječima, situacija u vezi sa Ukrajinom se u posljednjih nekoliko mjeseci više čini kao histerija.

"Stejt department pokušava da zastraši cijeli svijet pričom o navodnoj ruskoj invaziji. Očigledno je da Vašington pokušava da opravda svoju ekspanziju i napredovanje NATO-a ka ruskim granicama", istakao je Volodin.

S tim u vezi, Volodin je naglasio da je u današnje vrijeme za poslanike Državne dume ključno da održe kontakte sa parlamentima drugih zemalja.

Volidin je napomenuo da je zadatak poslanika da spriječe "užasnu tragediju", kojoj je svijet bliži nego ikad, javio je TASS.

"Stoga, moramo da svim parlamentima skrenemo pažnju na ovu ideju, kako bi mogli da shvate svoju odgovornost i razumiju kako bi se ovo moglo završiti. Rusija može da omogući prikladan odgovor, ali će to, očigledno, rezultirati posljedicama", upozorio je Volodin.